Belastingdienst schulden

Heb jij belastingdienst schulden? Lees snel gratis tips hoe jij van je schulden kunt afkomen.

Belastingdienst schulden: een groeiend fenomeen

Sinds enige tijd zijn er steeds meer mensen met schulden bij de belastingdienst. Laten we eerst bekijken welke soorten belastingschulden er zijn. Hieronder een paar veel voorkomende belastingschulden.

–          Je bent te laat met het doen van een aangifte

Ben je een ondernemer, dan heb je elk kwartaal heb je de BTW aangifte. Deze moet je uiterlijk op een vastgestelde datum inleveren. Doe je dit niet op tijd, dan krijg je automatisch een boete van de fiscus.

Daarnaast moet iedereen, of je nou ondernemer of particulier bent, jaarlijks een inkomstenbelasting indienen. Ook hier geldt: als je te laat bent, dan volgt een boete.

–          Je bent te laat met het betalen van de BTW aangifte

Heb je de BTW aangifte wel op tijd gedaan, maar heb je het bedrag wat je moest betalen niet op tijd overgemaakt? Dan krijg je 2,5% boete.

–          Er volgt een correctie op een eerdere aangifte

De belastingdienst doet steekproeven. Het komt voor dat je een aangifte hebt gedaan die goedgekeurd werd, maar dat de fiscus later wil checken of bepaalde zaken kloppen. Kun je geen aannemelijk bewijs aanleveren, dan riskeer je een boete.

Aangezien steeds meer mensen door de economische situatie moeite hebben met hun financien, is het logisch dat het aantal mensen met schulden toeneemt. Dit geldt dus ook voor de belastingschuld.

Belastingdienst schulden en hoe je er vanaf komt

Hierbij tips hoe je van je belastingdienst schulden kunt afkomen.

1)      Onderhandel met de fiscus.

De belastingdienst heeft niet als missie om mensen kapot te maken, maar om geld te innen voor de maatschappij. Aangezien jij ook onderdeel bent van de maatschappij zal de belastingdienst altijd bereid zijn om naar jouw situatie te kijken. Of de fiscus bereid is om je schuld te verlagen kan niet van voren worden gezegd, toch verdient deze optie zeker een aanbeveling. Vaak krijgen mensen het voor elkaar om de schuld over een langere looptijd te smeren. Je totale schuld blijft hetzelfde, maar je maandlasten worden iets minder zwaar.

2)      Leen geld bij een kredietverstrekker

Als onderhandelen met de belastingdienst niets oplevert en als je op 1 datum een enorme schuld moet betalen die je niet kunt ophoesten, dan kun je overwegen om geld te lenen bij een leningverstrekker. Voordeel hiervan is dat je een zorg minder hebt. Nadeel is dat je waarschijnlijk wel meer rente betaalt over de lening bij de kredietverstrekker.

3)      Vraag hulp bij de gemeente

De gemeente biedt in sommige gevallen saneringskrediet aan. Met dit krediet wordt geprobeerd om je schulden af te lossen. Aan saneringskrediet zitten wel beperkingen; meestal verlies je controle over je inkomen. Ze stellen iemand aan die jouw financien gaat beheren.

4)      Ga naar de Stadsbank van Lening

Dit is een pandhuis van de gemeente. Je kunt hier spullen brengen (sieraden etc.) en dat inleveren voor contant geld. Je krijgt hier snel geld mee. Je moet meestal wel genoegen nemen met een laag bedrag.

De conclusie m.b.t. belastingsdienst schulden

Zit je met belastingdienst schulden? Je kunt een mix van verschillende oplossingen gebruiken. Ga eerst onderhandelen met de belastingdienst. Lukt dat niet volledig, kijk dan of je geld bij elkaar kunt sprokkelen via stadsbanken. Zijn de ingrijpen op je leven daarop te heftig, bekijk dan of je geld kunt lenen bij een kredietverstrekker.