Geld lenen kan je schulden doen verkleinen

Je hebt al diverse leningen lopen en je staat ook in het rood op je bankrekening, maar je wilt toch een nieuwe lening aanvragen. Er zijn situaties waarin dat volkomen begrijpelijk is en waarin dat ook mogelijk is.

Het feit dat jij al andere schulden hebt betekent vaak dat je niet opnieuw bij een bank of een reguliere kredietverstrekker kan aankloppen. Maar er zijn online kredietverstrekkers die jou wel een lening aanbieden. Zij berekenen van te voren of jij de lening die je aan wilt gaan kunt terugbetalen. Alleen als je die kunt terugbetalen kan het gewenst bedrag binnen een korte tijd al op je bankrekening staan. Daarnaast zijn er goede redenen te bedenken waarom jij ondanks de leningen en schulden die je al hebt toch een nieuwe financiering zou moeten aanvragen.

Je kunt ook geld besparen door van verschillende leningen één lening te maken. Dit bespaart je vele honderden euro’s aan rente per jaar en houd je schuldenlast overzichtelijk. Er zijn diverse online kredietverstrekkers die jou graag als klant willen hebben wanneer je van plan bent alle leningen samen te voegen tot één nieuwe lening. Als je rood staat bij je eigen bank en je hebt daarnaast ook nog een creditcard dan kun je veel geld besparen door deze verschillende schulden af te lossen met één nieuwe lening.[ad#336×280-rechts]

Er zijn diverse online kredietverstrekkers waar je terecht kunt om al je leningen over te sluiten naar één lening. Bij veel van deze kredietverstrekkers kun je uitrekenen hoeveel je nu iedere maand kwijt bent aan het afbetalen van al je schulden en hoeveel je bespaart als je als je al je schulden verkleind tot één schuld. Bijvoorbeeld als de rente die je elk jaar betaalt aan diverse leningen, creditcards en andere schulden die totaal bijvoorbeeld 5.000 euro bedragen, meer is dan de rente van een lening van 25.000 euro. Een goede reden dus om al je leningen en schulden samen te voegen en er één nieuwe lening van te maken.

Een andere goede reden om een nieuwe lening aan te vragen is natuurlijk wanneer je ziet dat de rente ergens anders minder is dan bij uw huidige kredietverstrekker. Door gewoon over te stappen kan dit tientallen tot wel honderden euro’s per jaar besparen.

Om deze redenen doe je er altijd goed aan om eens verder te kijken dan je eigen bank en ook diverse online kredietverstrekkers naast elkaar te zetten en hun voorwaarden en rentepercentages te vergelijken.