Geld lenen voor je schulden, dat scheelt heel veel rente

Je bent diverse leningen aangegaan om te kunnen doen wat je wilde. Je hebt destijds misschien niet aan de gevolgen gedacht van al die verschillende leningen. In de televisiecommercials, op de radio en in advertenties lijken alle leningen zo zorgeloos waardoor je bent verleid deze aan te gaan. Echter is de kans groot dat je nu met je handen in het haar zit omdat je iedere maand een hoog percentage aan rentes moet terugbetalen.

Van deze gevolgen leer je vrijwel direct waardoor je eigenlijk niet nog een lening aan wilt gaan, maar aan de andere kant kun je net wel, of net niet, rondkomen door alle aflossingen die je moet betalen. Om deze schuld te verkleinen kun je naar verschillende instanties toestappen die je hierbij willen helpen. Deze instanties zijn meestal effectief en daarbij leer je ook op een andere manier met geld om te gaan waardoor je in de toekomst minder snel een schuld zult opbouwen. Echter rekenen deze instantie ook kosten voor de hulp die zij jouw aanbieden.
[ad#336×280-rechts]
Een oplossing die misschien daarom handig is, is door zelf je schuld te verkleinen. Mocht je daarna nog niet weten wat je moet doen dan kun je altijd nog naar een instantie stappen. De belangrijkste vraag is dus; hoe verklein ik mijn schuld?
Deze vraag kan beantwoord worden met één nieuwe lening.

Dit heeft waarschijnlijk meer uitleg nodig. Je wilt namelijk niet meer lenen omdat het je heeft gebracht waar je nu bent. In de schulden. Maar door één nieuwe lening aan te gaan waarmee je al je huidige leningen in één keer afbetaalt is vele malen voordeliger. Je schuld zal er niet direct mee verkleind worden, maar wel je maandelijkse kosten en dus indirect je schuld. Je betaalt namelijk nog maar over één lening rente in plaats van over 3 of meer verschillende leningen.

Bij het afsluiten van een nieuwe lening om al je andere leningen mee af te lossen is het belangrijk dat je kijkt naar het rentepercentage dat ze rekenen. Je bent natuurlijk nog voordeliger uit als deze lager ligt dan die van de andere leningen.