Geldproblemen en lenen

Tegenwoordig zijn geldproblemen een groot probleem voor veel mensen. Kan geldproblemen en lenen dan uitkomst bieden?

Geldproblemen en lenen

Het aantal mensen met schulden en betalingsachterstanden neemt toe sinds de economische crisis in 2009 losbarstte. Er zijn minder banen, de lonen stijgen minder mee met de inflatie, alles wordt duurder en er is veel sprake van bezuinigingen. Kortom, financieel gaat iedereen erop achteruit en de koopkracht wordt lager. Dit betekent dat er meer mensen bijkomen met geldproblemen die wat extra geld nodig hebben. Een logisch gevolg is de wens een lening af te sluiten om aan wat extra geld te komen. Is dit mogelijk en is dit verstandig?

Wat is er mogelijk met geldproblemen en lenen?

Het is niet bij iedere leningaanbieder zomaar mogelijk om geld bij te lenen terwijl je bijvoorbeeld betalingsachterstanden of schulden hebt. Deze zaken worden dan ook door veel leningaanbieders gecontroleerd met behulp van een zogenaamde BKR toetsing. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit is het orgaan dat bijhoudt of er achterstanden of schulden zijn gemaakt bij eerder afgesloten krediet. Indien een leningaanbieder aan BKR toetsing doet zul je worden afgekeurd voor een lening indien jij schulden of achterstanden hebt. Echter is een BKR toetsing niet wettelijk verplicht en zodoende kan een leningaanbieder er ook voor kiezen een BKR controle achterwege te laten. Dit zijn de leningaanbieders waar jij terecht kunt voor een toegankelijke lening ondanks een BKR en over het algemeen zijn deze toegankelijke leningaanbieders leningaanbieders op internet.

Leningaanbieders op internet bij geldproblemen en lenen

Leningaanbieders op internet zijn zeer populair, omdat deze leningaanbieders over het algemeen veel minder voorwaarden hanteren dan reguliere kredietverstrekkers en bovendien is het bovendien vaak ook gemakkelijker om een lening aan te vragen, aangezien het niet nodig is om op gesprek te komen. Over het algemeen sluit je een passende lening al in 5 minuten af via internet. Daarbij blijft over het algemeen dus een BKR registratie achterwege en hoef je meestal ook geen rekening te houden met papierwerk of verplichte afspraken.

Veilig aan geld komen met geldproblemen en lenen?

Is het afsluiten van een lening via internet wel veilig? Dit vraag jij je misschien af. Het uitblijven van een BKR controle betekent niet dat een lening daardoor minder veilig is. De leningaanbieder voert deze check namelijk alleen uit om zelf niet teveel risico te hoeven nemen. Wel is een lening natuurlijk altijd het aangaan van een betalingsverplichting en hier dient altijd voorzichtigheid bij geboden te zijn, of de lening nu via internet wordt afgesloten of via de reguliere wijze. Controleer dus wel altijd van te voren of jij het geld op tijd weer beschikbaar hebt om geldproblemen in de toekomst te voorkomen. Daarnaast is het ook altijd verstandig om te contoleren of de leningaanbieder is aangesloten bij de Kamer van Koophandel. Op die manier is het zeker dat de aanbieder onder controle staat van de overheid.

In sommige gevallen is geldproblemen en lenen dus een mogelijke combinatie. Informeer naar de voorwaarden bij verschillende lening aanbieders op internet die een BKR toetsing achterwege laten.