Geldproblemen oplossen met lening

Indien jij geldproblemen hebt of schulden, lijkt het heel lastig om uit de negatieve spiraal te komen. Wellicht vraag jij je af of geldproblemen oplossen met lening uitkomst biedt.

Geldproblemen oplossen met lening

Je hoort er steeds meer over: het oplossen van geldproblemen met behulp van het afsluiten van een lening. Met de nieuwe lening kun je oude schulden afbetalen, zodat je niet teveel schulden tegelijk hebt lopen en zodat je hoge rentekosten of aanmaningen kunt voorkomen. In dit opzicht lijkt een lening voor schulden aflossen erg interessant: je maakt tijdswinst en voorkomt kosten in sommige gevallen. Echter is het ook heel belangrijk voorzichtig te zijn, je kunt namelijk ook per ongeluk jezelf dieper in de schulden werken. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Bovendien is het afsluiten van een lening in veel gevallen lastig met een negatieve BKR registratie. Hoe je het lenen voor schulden het beste kunt aanpakken bespreken we in dit artikel.

Waar kan ik geldproblemen oplossen met lening?

Indien jij individueel op zoek wilt naar een lening voor het oplossen van je schulden, dan kun je het beste zoeken naar aanbieders die geen BKR controle uitvoeren bij het verstrekken van een lening. Over het algemeen kom je dan uit bij kredietverstrekkers op internet. Deze aanbieders verstrekken vaak toegankelijke leningen van kleine bedragen, waaraan weinig voorwaarden zijn verbonden. Jij hoeft je dan niet te verantwoorden over waarom jij precies wilt lenen en kunt zodoende snel aan geld komen met wat voor reden dan ook. Bijvoorbeeld voor het aflossen van schulden. Wel moet jij er rekening mee houden dat het vaak gaat om leningen van kleine bedragen, met een korte looptijd. Informeer van te voren altijd goed en houd in de gaten dat de kosten niet juist oplopen, omdat je bijvoorbeeld niet in staat bent de lening op tijd weer af te betalen.

Bij de GKB geldproblemen oplossen met lening

Het landelijke orgaan voor hulp bij schulden en geldproblemen is de Gemeentelijke Kredietbank (GKB). Indien jij schulden hebt kun jij hier terecht voor advies en in sommige gevallen een toegankelijke lening in de vorm van saneringskrediet. Saneringskrediet is ook een nieuwe lening om oude schulden af te betalen, maar dan onder toezicht van de GKB en met gunstigere voorwaarden. Zo is de rente bij deze leningen over het algemeen lager en wordt de situatie ingeschat om te bepalen of het zinvol is om saneringskrediet af te sluiten, of dat jouw geldproblemen op een andere manier moeten worden aangepakt. Een afspraak bij de GKB is gratis, vrijblijvend en kan zonder afspraak.

Wanneer is geldproblemen oplossen met lening geen uitkomst?

Indien jouw schulden te ernstig zijn of te veelomvattend, of jij gewoon op de lange termijn echt geen geld binnen zult krijgen, is het soms noodzakelijk om uit te wijken naar andere oplossingen. Zo kun jij in die gevallen toestemming vragen aan de GKB om toe te treden tot de WSNP. Dit is de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen en wordt vooral toegewezen wanneer een financiële situatie echt zodanig slecht is dat er geen andere oplossingen meer mogelijk zijn. Indien jij mag toetreden zul je je drie jaar aan een budget en een betaalplan moeten houden en wordt op alles toezicht gehouden. Na deze drie jaar wordt je schuldenvrij verklaard indien jij je aan de regels hebt gehouden.

Geldproblemen oplossen met lening is dus soms een uitkomst en soms niet, variërend en afhankelijk van de situatie. Het beste kun jij onafhankelijk advies inwinnen, bijvoorbeeld bij de Gemeentelijke Kredietbank van jouw gemeente om te bepalen wat de beste manier is om jouw schulden aan te pakken.