Hulp bij lening kiezen

Heb jij schulden en wil jij een nieuwe lening afsluiten voor schulden aflossen? Hier vind je tips en hulp bij lening kiezen.

Hulp bij lening kiezen

Het afbetalen van rekeningen, kosten en schulden met een nieuwe lening is al een tijd een bekend fenomeen. In sommige gevallen kan deze methode zeer effectief zijn, omdat het meer ruimte geeft en tijdelijk de druk en de kosten van de situatie afneemt. Echter is lenen voor schulden wel iets waar voorzichtig mee moet worden omgegaan, aangezien het (zeker op de lange termijn) de situatie kan verergeren. Het is daarom heel belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en te weten waar je precies voor kiest wanneer je de lening afsluit. In dit artikel helpen we je op weg om de juiste lening te vinden in jouw situatie.

Soorten leningen en hulp bij lening kiezen

Indien jij denkt aan het afsluiten van een lening, is de kans groot dat jij direct denkt aan het lenen van geld bij de bank. Echter is deze methode van lenen niet altijd de gunstigste en bovendien zijn er veel mensen die niet eens in aanmerking komen voor een lening bij de bank. Dit vanwege allerlei strenge eisen, voorwaarden en kredietchecks. Indien jij schulden hebt of betalingsachterstanden, zul jij door de bank afgewezen worden voor een lening op basis van je negatieve BKR registratie. Op die manier zul jij voor een lening op zoek moeten naar alternatieven. Wat dan vaak de mogelijkheden zijn, zijn een onafhankelijk online krediet of een saneringskrediet bij de Gemeentelijke Kredietbank.

Online kredieten en hulp bij lening kiezen

Een online krediet is een lening bij een onafhankelijke kredietverstrekker op internet. Deze online kredietverstrekkers staan erom bekend toegankelijke leningen aan te bieden. Ook indien jij betalingsachterstanden of schulden hebt is het dus waarschijnlijk dat jij deze leningen kunt afsluiten. Wel moet je er rekening mee houden dat iedere aanbieder zijn eigen voorwaarden hanteert en dat het in de meeste gevallen enkel mogelijk is om een klein bedrag te lenen. Om een geschikte online kredietverstrekker te vinden is het altijd slim om de voorwaarden van verschillende kredieten te vergelijken met elkaar en zo de beste keuze te maken. Houd er altijd rekening mee dat jij het geld op tijd weer beschikbaar hebt, aangezien wanbetaling kan leiden tot hoge kosten. Deze methode van lenen kan dus relatief wat risico’s met zich meebrengen.

Bij de Gemeentelijke kredietbank hulp bij lening kiezen

De gemeentelijke kredietbank is een overheidsinstelling die hulp biedt aan degenen die betalingsproblemen of schulden hebben opgelopen. Zij bieden schuldhulpverlening in verschillende vormen aan. Eén van deze vormen is saneringskrediet. Indien jij in aanmerking komt voor saneringskrediet betekent dit dat jij van de Gemeentelijke Kredietbank geld leent om je schuldeisers af te betalen, zodat de GKB jouw enige schuldeiser is. Je kunt dan gunstige afspraken maken over het terugbetalen van het geld. Om te weten of jij voor saneringskrediet in aanmerking komt en wat de andere mogelijkheden zijn, kun jij vrijblijvend, gratis en zonder afspraak langs bij de kredietbank van jouw gemeente om de situatie te bespreken. Hulp bij lening kiezen is op die manier professioneel en snel te regelen.