Hulp met schulden

Zit je in de schuld? Kijk dan gratis hier voor hulp met schulden!

Wat moet je doen als je hulp met schulden zoekt? Je hebt verschillende mogelijkheden.

1)      Schakel een budgetcoach in

Er zijn 2 soorten coaches. Je hebt non-profit coaches en commerciele coaches. Voor de eerste kun je naar je gemeente gaan en vragen of zij hulp kunnen bieden. Voor de 2e soort coach moet je geld betalen.  Een budgetcoach kan je niet meer helpen als je zo ver in de schulden zit dat je bij wijze van spreken morgen al op straat komt te staan. Een coach kan je dus hulp bieden, maar dan moet niet te laat zijn.

2)      Bezoek een internetforum

Er zijn vast wel sites te vinden waar je andere mensen aantreft die ook in de schulden zitten. Schulden hebben is universeel en van alle tijden, dus zijn er altijd wel mensen te vinden die jouw ervaringen delen. Op een forum kun je je eigen vragen plaatsen en wachten op de reacties van anderen. Je kunt ook het forum afstruinen voor bruikbare tips.

3)      Vraag hulp uit je omgeving

Je familie of vriendenkring is vaak het eerste aanspreekpunt voor problemen. Schulden hebben is niet prettig en niet iedereen wil dit delen met zijn of haar naaste omgeving. Gevoelens van schaamte komen vaak voor. Los van eventuele financiele hulp uit deze omgeving is het hebben van een luisterend oor ook altijd prettig als je in de problemen zit.

4)      Ga naar de gemeente

Zit je echt diep in de schulden en lijkt het een uitzichtloos verhaal? Overweeg dan naar de gemeente te stappen en schuldsanering aan te vragen. Dit proces houdt in dat je uiteindelijk bij een rechtbank toestemming moet krijgen voor een schuldsanering. Tijdens zo’n sanering sta je onder curatele. Dat betekent dat je geen zeggenschap meer hebt over je geld. De overheid zal iemand aanstellen die jouw financieen bewaakt en afspraken maakt met je verschillende schuldeisers.

Dit zijn de 4 meest voorkomende bronnen die je kunt gebruiken als je hulp nodig hebt bij schulden. Mochten deze routes toch niet de oplossing bieden die jij zoekt, dan rest de optie om zelf je schulden op te lossen.

Er zijn mensen die een lening afsluiten om uit de schulden te willen komen. Een lening krijgen als je in de schulden zit lijkt lastig. Bij banken kun je dan meestal niet terecht in verband met negatieve BKR registraties. Men probeert dan ‘via via’ aan geld te komen, zoals geld te lenen van andere particulieren. Dit is niet geheel risicoloos, omdat je in principe zaken doet met mensen waarvan je niet kunt controleren of ze te vertrouwen zijn.

Zelf hulp met schulden zoeken zonder BKR: een nieuwe trend?

Een stijgende groep mensen is in staat om – ondanks schulden – geld te lenen bij nieuwe kredietverstrekkers op internet.  Er zijn nieuwe aanbieders van leningen die geen BKR controle uitvoeren. Hierdoor is het mogelijk voor mensen die in de schulden zit in sommige gevallen alsnog een lening te verkrijgen. Met deze lening kun je je schulden aflossen.