Lenen met betalingsachterstand

Lenen met een betalingsachterstand is niet altijd een optie, vanwege strenge voorwaarden en controles die kredietverstrekkers uitvoeren. Hoe je toch aan geld kunt komen lees je hier.

Lenen met betalingsachterstand

Een betalingsachterstand oplopen kan op veel verschillende manieren gebeuren. Misschien moet jij een vriend nog terugbetalen of misschien heb jij een rekening die is blijven liggen. De vervelendste betalingsachterstand die jij kunt oplopen is het niet op tijd terugbetalen van rente of aflossing op een lening. Het bedrijf in kwestie, de kredietverstrekker, kan er namelijk voor kiezen om hier een melding van te maken bij het Bureau Krediet Registratie, waarna jij negatief geregistreerd staat. Het gevolg hiervan is dat jij bij kredietverstrekkers die een BKR controle uitvoeren niet meer zomaar een lening kan afsluiten. De meeste kredietverstrekkers, zoals banken voeren zo’n BKR controle uit, maar dit is niet verplicht. Dat betekent dat lenen met een betalingsachterstand wel nog mogelijk is bij kredietverstrekkers die een BKR controle achterwege laten.

Online lenen met betalingsachterstand

Een lening zonder BKR controle vind jij met name online. Veel kredietverstrekkers op internet kiezen er namelijk voor om een BKR toetsing achterwege te laten en de leningen zo toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen. Naast een BKR toetsing zijn ook de andere voorwaarden vaak minder streng. Zo is het opsturen van papierwerk vaak niet nodig en hoef jij ook niet op afspraak te komen. Daarentegen kun jij de lening vaak direct vanachter je computer afsluiten. Deze leningen staan over het algemeen dan ook bekend als zeer toegankelijk en ook jij hebt waarschijnlijk de mogelijkheid op deze manier geld te kunnen lenen. Om een passende lening te vinden kun je het beste verschillende online kredietverstrekkers zoeken en de voorwaarden van de leningaanbieders vergelijken om de best passende aanbieder te vinden.

Waar moet ik rekening mee houden met lenen met betalingsachterstand?

Lenen via internet betekent niet meteen dat deze leningen minder veilig zijn. Ook deze online kredietverstrekkers zijn namelijk verplicht zich te houden aan de wettelijke eisen voor krediet: je kunt enkel lenen mits je 21 jaar of ouder bent en je moet over een vast bedrag aan inkomsten beschikken. Andere voorwaarden kunnen per lening aanbieder verschillen en dus is het zaak om deze goed door te nemen. Daarnaast moet je er bij deze leningen rekening mee houden dat de aanbieder is aangesloten bij de Kamer van Koophandel en zodoende door de overheid wordt gecontroleerd. Daarnaast is het goed te beseffen dat je bij het afsluiten van een lening altijd een betalingsverplichting aangaat en dat jij dus wel het geld op tijd weer beschikbaar moet hebben. Doordat het om kleine bedragen gaat en daardoor veel controles en voorwaarden achterwege blijven, komt er een grote verantwoordelijkheid bij jezelf te liggen. Zorg daarom dat je altijd goed geïnformeerd bent en dat jij verantwoordelijk met de lening omgaat, om geldproblemen in de toekomst te voorkomen.

Lenen met betalingsachterstand is dus bij online lening aanbieders vaak wel mogelijk, zonder dat hier veel gedoe bij komt kijken. Zorg wel altijd dat je weet welke verantwoordelijkheden hier bij komen kijken en dat jij op de hoogte bent van de voorwaarden, zodat de lening kan helpen bij geldproblemen en de situatie niet juist verergert.