Lenen ondanks betalingsachterstand

Kom jij deze maand geld tekort waardoor jij wil lenen ondanks betalingsachterstand? Dat kan!

Lenen ondanks betalingsachterstand

Lenen bij schulden is een taboe. Echter zijn niet veel mensen op de hoogte van de mogelijkheden die lenen bij betalingsachterstanden of schulden kunnen bieden. In sommige gevallen is het afsluiten van een nieuwe lening namelijk de weg naar een schuldenvrije toekomst. Waarom? Je creëert meer ruimte voor jezelf, waardoor je tijd hebt om inzicht te krijgen in je financiële situatie en een afbetalingsplan te maken. Ook omzeil je in veel gevallen hoge rente en aanmaningskosten.

Is lenen ondanks betalingsachterstand ook voor mij beschikbaar?

De kans is groot dat het afsluiten van een lening, ondanks een betalingsachterstand, ook voor jou haalbaar is. Het is daarbij niet nodig om rekening te houden met allerlei lastige aanvraagprocedures en tijdrovende controles. Er zijn tegenwoordig namelijk ook veel kredietverstrekkers online te vinden die het mogelijk maken om snel en gemakkelijk te lenen. Het kan daarbij nuttig zijn om voor het afsluiten van een lening te zorgen dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden die de aanbieder stelt en deze met anderen te vergelijken.

Waarom is lenen ondanks betalingsachterstand ook voor mij beschikbaar?

Misschien denk jij dat deze vorm van lenen voor jou niet toegankelijk is of denk jij dat dit voor jou niet veilig is. Daarom is het altijd van groot belang om te checken dat alle basiszaken in orde zijn en jij dus op een veilige manier leent. Zo is het bijvoorbeeld van belang om te checken of:
– De aanbieder officieel als bedrijf staat geregistreerd
– De basisvoorwaarden (zoals wettelijke bepaald) staan vastgelegd
– Jij zeker bent dat je op tijd het geld kunt terugbetalen
– Je geen onnodige risico’s neemt
– Alert bent op addertjes onder het gras
– Ervaringen van anderen meeneemt in je overweging of de voorwaarden van verschillende aanbieders vergelijkt

Indien jij bovenstaande zaken meeneemt in je beslissing, hoef je geen onnodige risico’s te nemen en kun je met een gerust hart lenen ondanks een betalingsachterstand.

Wanneer is lenen ondanks betalingsachterstand geen goed idee?

Natuurlijk is de veiligheid het belangrijkste aspect indien jij kiest voor een lening bij een betalingsachterstand. Houd er daarom altijd rekening mee dat de lening voor jou haalbaar moet zijn en geen extra risico’s met zich mee moet brengen. Indien een particuliere lening voor jou geen goed idee lijkt, is het wellicht verstandiger om te kijken naar de mogelijkheden voor een lening bij de Gemeentelijke Kredietbank. Zo kun je vaak bij betalingsachterstanden in aanmerking komen voor een saneringskrediet en profiteren van een veilige lening met gunstige voorwaarden.

Kortom, voordat jij kiest voor lenen bij schulden (wat vaak een interessante optie is), is het dus belangrijk dat jij ervoor zorgt dat jij goed geïnformeerd bent. Zo zorg je ervoor dat je geen grote risico’s neemt en extra betalingsachterstanden riskeert.