Met één lening van al je schulden af

Is met één lening van al je schulden af mogelijk? En hoe is het afsluiten van een nieuwe lening het makkelijkste te regelen? Wij beantwoorden enkele van je vragen.

Met één lening van al je schulden af

Is het verstandig om oude schulden af te lossen met een nieuwe lening? Dit ligt voornamelijk aan de lening die jij op het oog hebt en wat jouw financiële situatie precies is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij na de looptijd van de lening nog grotere schulden oploopt. Daarom is het belangrijk om goed te tijd te nemen je te verdiepen in de verschillende leningen en mogelijkheden om aan extra geld te komen. Zo kun je de lening in je voordeel gebruiken en extra rentekosten of boetes voorkomen. Er zijn tegenwoordig veel particuliere kredietverstrekkers (op internet) die het mogelijk maken snel en gemakkelijk geld te lenen ondanks betalingsachterstanden.

Welke lening maakt met één lening van al je schulden af mogelijk?

Het belangrijkste bij het kiezen van een lening is de voorwaarden met elkaar vergelijken en afwegen welke kredietverstrekker de lening aanbiedt die het beste bij je past. Zaken die meespelen in die beslissing zijn vaak of er een BKR toetsing wordt uitgevoerd, hoeveel papierwerk erbij komt kijken en hoeveel en op wat voor termijn jij kunt lenen. Indien een lening aanbieder een BKR toetsing uitvoert is de kans groot dat jij met betalingsachterstanden niet kunt lenen. Echter is een BKR toetsing niet verplicht en zodoende zijn er ook kredietverstrekkers die leningen aanbieden zonder BKR check. Of een aanbieder een BKR check doet kun je altijd nalezen in de voorwaarden. Het is dus belangrijk om een leningaanbieder te kiezen waarbij een lening voor jou toegankelijk is en jij zeker weet dat je het geleende geld plus eventuele kosten op tijd weer beschikbaar kunt hebben. Zo voorkom je geldproblemen in de toekomst.

Waarom zou je met één lening van al je schulden af willen?

De reden dat mensen kiezen voor een nieuwe lening om schulden af te betalen is omdat op deze manier veel kosten en gedoe voorkomen kan worden. Door een nieuwe lening af te sluiten en met dit geld oude leningen af te betalen, ben je direct af van aanmaningen, boetes en extra hoge rentekosten. Jij hebt dan weer een nieuwe leentermijn en uitstel van betaling. Op die manier creëer je voor jezelf meer tijd en ruimte om de lening af te kunnen betalen. Met het afsluiten van een nieuwe lening komen uiteraard ook weer risico’s mee. Zorg daarom altijd dat jij goed op de hoogte bent van de eisen en dat je geen grote risico’s neemt. Indien een lening voor jou niet haalbaar lijkt, kies dan voor een lening bij de Gemeentelijke Kredietbank.

Gemeentelijke kredietbank voor met één lening van al je schulden af

De Gemeentelijke Kredietbank is een overheidsinstelling die in het leven is geroepen om te helpen bij geldproblemen. Je kunt hier gratis en vrijblijvend terecht voor schuldhulpverlening, bemiddeling en advies. Eén van de manieren waarop de Gemeentelijke Kredietbank (ook wel GKB) hulp biedt is het verstrekken van saneringskrediet. Indien saneringskrediet de beste oplossing blijkt, kun jij een lening afnemen bij de GKB en daarmee voormalige schuldeisers terugbetalen. Wel moeten zij akkoord gaan met de geldsom die de GKB biedt. Indien je saneringskrediet krijgt dan is de GKB jouw enige schuldeiser, waarmee je gunstige maar duidelijke afspraken maakt over de terugbetalen. Saneringskrediet is dus, net als een particuliere lening, een methode om je oude schulden af te lossen met behulp van een nieuwe lening.