Op naar een schuldenvrij 2012!

Het einde van het jaar is in zicht. Het wordt hoog tijd om de balans van het afgelopen jaar weer op te maken en eens te reflecteren hoe het afgelopen jaar voor je is geweest. Zit je net als het jaar er voor eigenlijk tot aan je nek in verschillende schulden? Dit is dan een goed moment om alvast te denken en beginnen aan een schuldenvrij 2012!

Het aller mooist zou natuurlijk zijn als de Kerstman dit jaar een extra duit in je sok doet op Kerstavond. Maar de kans dat die vriendelijke man dat doet en de kans dat die extra duit ook nog eens al je schulden in een keer aflost, is natuurlijk nihil. Toch zijn er mogelijkheden om je financiële situatie weer een beetje op orde te krijgen. Een (bijna) schuldenvrij 2012 door een grote lening is een van de oplossingen.[ad#336×280-rechts]

Wanneer je elke maand een deel van verschillende leningen moet aflossen, blijft er weinig van je salaris over om leuke dingen van te doen. Maar wanneer je al die leningen in een keer kunt aflossen en er een lening voor in de plaats krijgt, zijn er al heel veel stappen in de richting van een schuldenvrij 2012 gezet.

Ten eerste betaalt u voor een enkele lening minder per maand dan wanneer u de verschillende bedragen apart blijft betalen. Ten tweede is het overzicht in uw financiële situatie enorm toegenomen. Door een lening te hebben in plaats van meerdere, kan je je uitgaven een aanzienlijk stuk beter controleren. Door te lenen voor je schulden heb je dus misschien niet direct helemaal schuldenvrij 2012, maar je slaat wel twee andere vliegen in een klap. Met meer overzicht in je uitgaven, kan je in de toekomst beter plannen waar het geld naar toe moet. Zo is de kans kleiner dat er opnieuw geleend moet worden. En door het samenvoegen van alle leningen tot een enkele lening hou je veel meer geld over voor andere dingen.

Het kan sowieso geen kwaad om eens goed naar je uitgave patroon te kijken. Klopt dit wel met wat je binnen krijgt? Op naar een schuldenvrij 2012!