Schulden oplossen met minilening

Wil jij graag je schulden oplossen met minilening? Wat de verschillende mogelijkheden zijn om schulden op te lossen bespreken we in dit artikel.

Schulden oplossen met minilening

Er zijn tegenwoordig veel mensen met schulden. Het kan gaan om een eenmalige betalingsachterstand, maar ook om meerdere schulden van hoge bedragen. In ieder geval is het altijd zeer belangrijk dat er zo snel mogelijk een oplossing wordt gevonden voor de schulden, aangezien betalingsachterstanden veel geld kunnen kosten in de vorm van rente en boetes. Bovendien kunnen schulden ook veel stress met zich mee brengen, jij moet namelijk iedere maand weer rond zien te komen en alle eindjes aan elkaar knopen. In sommige gevallen is het interessant om te bekijken of het nuttig is een nieuwe lening af te sluiten om bestaande schulden af te betalen.

Wat houdt schulden oplossen met minilening in?

Indien jij een nieuwe lening wilt afsluiten bij schulden, betekent dit dat jij een lening afsluit en met het geleende geld de oude schuldeisers afbetaald. Zo heb jij niet meer te maken met deze boetes en rente, maar enkel van de nieuwe lening. De kans is groot dat je hiermee geld bespaart, over het algemeen worden rentekosten namelijk steeds hoger naarmate de tijd dat je niet betaalt groter wordt. Bovendien kan deze methode zorgen dat jij meer inzicht krijgt in je financiën, aangezien meerdere schulden voor verwarring en verlies van het overzicht kunnen leiden.

Nadelen van schulden oplossen met minilening

Wat altijd in gedachten gehouden moet worden bij het afsluiten van een lening, is dat het de bedoeling is om schulden op te lossen en niet om de situatie te verergeren. Daarom is het altijd van essentieel belang om goed op een rijtje te hebben wanneer jij welk bedrag moet terugbetalen. Overzicht houden en creëren in financiën kan lastig zijn, maar het is wel altijd mogelijk om daar hulp bij te krijgen, bijvoorbeeld bij de Gemeentelijke Kredietbank. Het is ten alle tijden af te raden om zelf meer leningen af te gaan sluiten, terwijl je eigenlijk niet zeker weet of dit wel veilig en verantwoord is. Schakel in dit geval altijd hulp in van een professional. Een ander nadeel kan zijn dat er bij leningen een BKR controle wordt uitgevoerd, om te kijken of jij betalingsachterstanden hebt. Daardoor is het in sommige gevallen niet mogelijk geld bij te lenen en is een minilening afsluiten bij schulden geen oplossing.

Saneringskrediet in plaats van schulden oplossen met minilening

Het is ook mogelijk om niet op eigen houtje geld te lenen, maar saneringskrediet aan tij de vragen bij de Gemeentelijke Kredietbank. De Gemeentelijke Kredietbank, ook wel GKB, is een overheidsorgaan dat in het leven is geroepen om mensen uitkomst te bieden bij schulden. Het is met schulden vaak beter om een vrijblijvende afspraak te maken bij de GKB voor advies, hulp en eventueel saneringskrediet. Elke gemeente heeft zijn eigen kredietbank en een afspraak is niet altijd nodig, je kunt gratis langs gaan en bent nergens toe verplicht. Dit is vaak de eerste stap naar een schuldenvrije toekomst. Ook jij kunt met hulp van de GKB uit de schulden komen, bijvoorbeeld door saneringskrediet af te sluiten om oude schulden af te lossen en te profiteren van gunstigere voorwaarden.