Spoedgeld bij schulden

Het lenen van spoedgeld bij schulden is soms noodzakelijk, ook al is dit niet gemakkelijk en zonder risico’s. In dit artikel meer informatie.

Spoedgeld bij schulden

Lenen voor schulden klinkt misschien een beetje gek of paradoxaal. Echter kan het in sommige situaties uitkomst bieden. Wel moet jij altijd goed de situatie inschatten en eigen verantwoordelijkheid nemen. Indien jij schulden hebt kun jij in veel gevallen namelijk niet lenen voor de bank, wat betekent dat het aankomt op particuliere leningen via internet. Deze particuliere aanbieders bieden vaak toegankelijke leningen van kleine bedragen aan, die je ook kunt afsluiten indien jij betalingsachterstanden en schulden hebt. Aangezien wanbetaling leidt tot extra kosten is het wel van groot belang dat jij zeker bent dat je het geleende bedrag weer op tijd beschikbaar kunt hebben en dat jij dus niet teveel risico neemt.

Kan ik ook spoedgeld bij schulden lenen via particuliere aanbieders?

De kans is groot dat jij ook in aanmerking komt voor een lening via internet, ondanks eventuele schulden of betalingsachterstanden. Dit heeft te maken met het feit dat deze aanbieders geen BKR toetsing uitvoeren, waardoor jij dus altijd snel en gemakkelijk geld kunt lenen. Ook zaken als papierwerk en afspraken zijn meestal niet nodig. Om te weten waar jij aan moet voldoen om te kunnen lenen is het heel belangrijk bij de aanbieder zelf informatie in te winnen, aangezien elke aanbieder eigen voorwaarden mag bepalen. Wel zijn er wettelijke voorwaarden, waar iedere lening aanbieder rekening mee moet houden. Dit is dus iets waar jij niet omheen kunt. Een BKR toetsing behoort echter niet tot de wettelijke voorwaarden en is dus optioneel.

Andere methode voor spoedgeld bij schulden

Indien jij het gevoel hebt dat het voor jou teveel risico’s met zich meebrengt om te lenen via internet, is er nog een andere manier om te lenen met schulden. Dit is via de Nationale Bank. De Nationale Bank is een overheidsinstelling die uitkomst biedt bij schulden op verschillende manieren. Eén mogelijke oplossing bij schulden kan zijn om saneringskrediet beschikbaar te stellen tegen gunstige voorwaarden. Met deze nieuwe lening kun jij oude schuldeisers afbetalen en jouw financiële situatie op orde brengen. Je hebt dan nog voor een bepaalde periode betalingen aan de Nationale Bank, maar betaald veel minder rente en extra kosten, wat het mogelijk maakt om toe te werken naar een schuldenvrije toekomst! Om in aanmerking te komen voor saneringskrediet kun jij een afspraak maken bij de Nationale Bank en gratis advies inwinnen. Het kan ook zijn dat er een andere methode van schuldhulpverlening beter past dan saneringskrediet, zoals toetreden tot de WSNP of schuldhulpbemiddeling. Informeer hiernaar bij de Nationale Bank van jouw gemeente.

Spoedgeld bij schulden is dus particulier te regelen en via de Nationale Bank. In iedere situatie is het van belang verantwoordelijkheid te nemen over je eigen situatie en welwillend te zijn om toe te werken naar een schuldenvrije toekomst. Indien jij kiest voor een online lening bij particulieren kun je deze leningen gewoon zelf online afsluiten, nadat jij goed de voorwaarden hebt bestudeerd en vergeleken en zeker bent dat jij het geld op tijd terug kunt betalen.