Eigenschuld? Op te lossen door te lenen voor schulden!

Alles doen en laten wat je maar wilt, helaas niet voor iedereen weggelegd. Slechts de ‘lucky-few’ kunnen geld uitgeven naar believen, en zich zo heel veel vrijheden veroorloven. Om dit gevoel ook af en toe te kunnen proeven gaan mensen soms de ene naar de andere lening aan. Dit gevoel van financiële vrijheid is helaas maar van korte duur; zodra het geld binnen is, moet er ook weer afgelost worden. En wanneer je meerdere leningen hebt, kunnen de maandelijkse kosten behoorlijk oplopen.

Nu hoor je misschien van verschillende kanten dat het aangaan van nog een andere lening niet heel verstandig is. Het tegendeel is waar. In onderstaand artikel zal worden uitgelegd waarom het aangaan van nog een andere lening soms tot flinke kosten en zorgen besparing kan leiden. [ad#336×280-rechts]

Een van de eerste stappen die moet worden genomen wanneer de schulden te hoog worden, is het actief opzoek gaan naar hulp. Er zijn verschillende instanties die je maar al te graag helpen bij het op orde krijgen van je financiële administratie of helpen bij het creëren van een gezond uitgave patroon. Soms brengen deze instanties geen kosten in rekening, maar er zijn ook instanties die de gegeven hulp wel in rekening brengen.

Een oplossing kan er ook anders uit zien. Naast dat je wel degelijk hulp moet zoeken voor de situatie waarin je verkeerd, is het ook mogelijk zelfstandig je eigen schuld te verkleinen. Hoe kan ik dit doen vraag je je misschien af?

Dit is mogelijk door nog een extra lening aan te gaan. En wel een lening die hoog genoeg is om al je andere schulden in een keer af te lossen. Door nog maar een enkele lening te hebben in plaats van verschillende leningen is de administratie gelijk een stuk overzichtelijker. Ook kan er gekeken worden naar een enkel rentepercentage. Ook al is het geleende bedrag hoger, de uiteindelijke kosten zijn veel lager.