Schuld lening

Op zoek naar een schuld lening om je schulden of betalingsachterstanden op te lossen? De volgende tips zijn nuttig bij lenen met schulden!

Wat is een schuld lening?

Misschien ben jij op zoek naar een methode om jouw financiën weer op orde te krijgen, maar heb jij nog nooit gehoord van een schuld lening. Een schuld lening is simpelweg een lening die je afsluit om je schulden af te betalen. Of je dit particulier regelt of via een speciale instantie, bepaal je natuurlijk zelf. In dit artikel bespreken we zaken die belangrijk kunnen zijn indien jij wilt lenen voor schulden en waar jij op moet letten om meer geldproblemen te voorkomen.

Waar moet ik op letten bij schuld lening

Of jij kiest voor een particuliere lening of een lening bij een speciale instantie, het is altijd heel belangrijk dat jij voorzichtig blijft. Dat wil zeggen dat jij moet zorgen dat je goed geïnformeerd bent, weet wat er van je wordt verwacht en overzicht houdt in jouw financiën. Een veelgemaakte fout is nieuwe leningen afsluiten om eerdere leningen af te lossen, met het gevolg dat niet meer duidelijk is welke bedragen je aan welke schuldeisers verschuldigd bent, met hoge rentekosten, aanmaningen en geldproblemen als gevolg. Indien jij dus kiest voor lenen bij schulden, bekijk dan goed wat de verschillende opties zijn en schakel hulp in indien de situatie ernstig wordt. Bijvoorbeeld bij de Gemeentelijke Kredietbank kun jij altijd schuldhulpverlening krijgen.

Waarom particulier een schuld lening?

Sommigen kiezen ervoor om particulier een nieuwe lening af te sluiten en met die lening rekeningen of schulden af te betalen. In feit wordt er zo meer tijd gecreëerd waarin jij het geld bij elkaar kunt sparen. Om te lenen via een particulier, zoals een onafhankelijke kredietverstrekker op internet, kan handig zijn in situaties waarin jij bijvoorbeeld een voorschot op je salaris nodig hebt of iets meer tijd wilt rekken bij kleine betalingsachterstanden.

Een schuld lening bij de Gemeentelijke Kredietbank

Een andere optie om te lenen voor schulden is officieel via de Gemeentelijke Kredietbank (een overheidsinstelling gespecialiseerd in schuldhulpverlening) saneringskrediet aan te vragen. Dit krediet is speciaal op maat gemaakt en zorgt ervoor dat jij geld te leen krijgt waarmee je je overige schulden kunt afbetalen. Zo houd je één lening over met gunstige voorwaarden.

Hoe ontdek je welke schud lening voor jou het beste is?

Om erachter te komen wat in jouw situatie de beste optie is voor het lenen bij schulden, is het handig om zaken op een rijtje te zetten. Hoeveel geld heb je nodig, heb je meerdere schulden of een enkele schuld, kun je de situatie zelf oplossen of heb je hulp nodig van derden, op wat voor termijn kun jij terugbetalen en welke voorwaarden zijn van toepassing? Het is heel belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Het lenen van geld kost immers geld. Indien jou niet duidelijk is wat je moet doen, is het aan te raden een gratis en verblijvend gesprek bij de Gemeentelijke Kredietbank van jouw gemeente aan te vragen. Er wordt dan gekeken naar jouw situatie en wat de beste optie is en bovendien kun jij indien nodig direct schuldhulpbemiddeling, saneringskrediet of toetreding tot de WSNP aanvragen.