Hoe kom ik van mijn creditcardschuld af

Hoe kom ik van mijn creditcardschuld af? Lees hier de oplossing en wordt snel schuldenvrij!

Een belangrijke vraag: Hoe kom ik van mijn creditcardschuld af?

Er zijn naar schatting honderduizenden mensen die een creditcard hebben. Een creditcard heeft veel voordelen:

–          Je kunt overal ter wereld betalen

–          Je kunt iets kopen terwijl je op je normale bankrekening onvoldoende geld hebt

–          Je bent verzekerd als er iets mis gaat met de afrekening

Kortom, het hebben van een creditcard biedt een aantal interessante punten waar je als particulier je voordeel mee kunt doen.

Als je een creditcard hebt, dan kun je voor een paar duizend euro (afhankelijk van je limiet) aan spullen kopen. Dit geld moet je wel terugbetalen. Formeel gezien heb je een schuld zolang je nog niet de creditcard hebt afgelost

Een klein gedeelte van de mensen met een creditcard heeft echter moeite om de openstaande creditcard schuld op tijd af te lossen. Het gevolg: creditcard schulden.

Deze groep mensen vraagt zich daarom af: hoe kom ik van mijn creditcard schuld af?

Hierbij een aantal tips:

1)      Sluit een persoonlijke lening af en los daarmee je creditcard schuld af.

De rente op credit card schulden is 15% per jaar. Stel dat je 2000 euro creditcard schuld hebt. Dan betaal je per jaar 300 euro aan rente. Dat is toch weer 23 euro per maand.

Stel dat je een persoonlijke lening van 2000 euro kunt vinden met een rente percentage van 6%. Je betaalt dan per jaar 120 euro aan rente. Per maand is dit 10 euro.

Dit scheelt je 13 euro per maand t.o.v. de creditcard schuld.

2)      Ga naar de gemeente en vraag een saneringskrediet aan

Dit is een behoorlijk rigoreuze stap. Hierbij moet je echt niet meer in staat zijn om al je rekeningen te betalen. De gevolgen hebben een grote impact: je verliest vaak zeggenschap over je inkomsten. Er wordt een extern persoon aangewezen die jouw financieen beheert. Je zit vaak vast een bepaalde periode (5 jaar). In die periode ben je formeel gezien failliet.

3)      Schakel een budgetcoach in

Dit kan iemand van de gemeente zijn, maar ook een commercieel bedrijf. Vaak hebben mensen met een grote creditcard schuld meerdere schulden. In je eentje kom je er dan vaak niet uit. Het is dan prettig als iemand je kan helpen die even een scherpe blik heeft, het overzicht kan bewaken en ervaring heeft met aflossen van schulden. Een nadeel is dat deze mensen je alleen kunnen adviseren. Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen. Daarnaast moet je – indien je een commerciel bureau inschakelt- geld moeten betalen voor advies.

4)      Leen van vrienden of familie

Je kunt overwegen om je omgeving te raadplegen om hulp. Je leent geld van je familie of vrienden en lost daarmee je creditcardschuld af. Voordeel is dat je vaak geen rente betaalt over de lening aan je familie of vrienden. Nadeel is dat je relatie met deze mensen in gevaar kan komen als jij om wat voor reden dan ook niet de lening kunt aflossen.

Het antwoord op de vraag: hoe kom ik van mijn creditcard schuld af?

Er zijn verschillende manieren om je creditcard schulden op te lossen. Het goedkoopste is saneringskrediet aanvragen bij de gemeente. De gevolgen zijn echter enorm. Lenen van familie of vrienden heeft minder drastische gevolgen, helaas kan je relatie met hen daar we onder lijden. Kom je er echt niet uit in je eentje, dan kan een budgetcoach inschakelen een idee zijn. Heb je geen zin om afhankelijk te zijn van een coach en wil je je maandlasten verminderen, overweeg dan een persoonlijke lening waarmee jij je creditcard schulden aflost.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Creditcard