Je schulden verlagen en eindelijk weer sparen

Krijg je het steeds weer benauwd omdat je iedere maand verschillende lening en moet aflossen? Je krijgt waarschijnlijk genoeg salaris om de maand “normaal” door te komen, echter door de aflossingen die je iedere maand moet doen zit je toch ieder keer weer erg krap bij kas. De leningen die je hebt afgesloten kun je niet meer terug draaien, maar je kunt wel de hoeveelheid aflossingen die je moet betalen terug brengen naar één aflossing.

Waarom zou je dit doen?
Je hebt meerdere leningen afgesloten, en per maand betaal je per lening een niet te groot bedrag aan aflossing. Echter lopen alle aflossingen van de leningen samen toch op tot een hoog bedrag. Dit bedrag kan even hoog zijn als de huur die je maandelijks moet betalen. Dit bedrag wil je natuurlijk liever sparen voor vakanties, weekendjes weg of om gewoon wat ruimer te leven. [ad#336×280-rechts]

Dit kan heel eenvoudig door namelijk één nieuwe lening af te sluiten. Met deze lening kun je dan in één keer alle andere leningen terugbetalen waardoor je nog maar maandelijks één lening hoeft af te betalen. Het is verstandig om niet precies het bedrag dat je aan schulden hebt te lenen, maar net iets meer. Dat extra geld kan je dan op je spaarrekening zetten voor het geval je weer in een financiële moeilijke situatie terecht komt.

Geld lenen is natuurlijk nooit de verstandigste manier, maar in veel gevallen kan het niet anders. Heb je deze “fouten” in het verleden gemaakt dan wordt het tijd dat je, je financiële problemen gaat oplossen. De eerste stap de goede richting in is door van al je leningen nog maar één lening te maken en een spaarpotje te gaan vullen voor nieuwe lastige situaties. Een financiële lastige situatie kun je nooit van te voren aan zien komen, het is dus belangrijk dat je altijd wat extra geld achter de hand houdt, om die situaties op te vangen.