Lenen om al je schulden in één keer af te lossen

In deze tijd van de kredietcrisis voelt het voor velen bijna onmogelijk om geen schulden te hebben. Om rond te komen en je gezin hetzelfde te bieden als voor de kredietcrisis heb je wellicht een aantal lening afgesloten die je nu iedere maand moet aflossen. Een oplossing voor verschillende schulden is het aangaan van één lening waarmee je al je schulden in één keer aflost.

Het klinkt misschien heel onlogisch om een nieuwe lening aan te gaan om andere leningen af te lossen. Maar er zit een duidelijke logica achter die ervoor zorgt dat jij maandelijks weer meer geld overhoudt. Als je diverse schulden hebt lopen en je staat ook nog eens rood bij de bank is het heel moeilijk om uit die vicieuze cirkel van schulden te komen. Je bent immers het ene gat met het andere aan het dichten. Door één nieuwe lening aan te gaan waarmee je al je huidige schulden afbetaald hoef je maandelijks niet meer over meerdere lening rente te betalen, maar slechts over één lening.[ad#336×280-rechts]

Je kunt hiervoor bij verschillende banken terecht. Wat je echter eerst moet doen is al je schulden in kaart brengen plus het geld bedrag dat je rood staat. Wanneer je alle schulden bij elkaar hebt opgeteld is het verstandig om daar bovenop nog een extra bedrag in te calculeren. Dit bedrag moet er voor zorgen dat je niet gelijk de maand erna weer extra schulden opbouwt, maar een deel van dat bedrag kun je ook aan iets leuks uitgeven. Je leeft immers al maanden op water en brood, dus er mag ook een keer iets leuks worden gedaan.

Het resultaat dat je zult zien na verloop van tijd is dat je maandelijkse lasten afnemen. Je hoeft immers nog maar één lening en de rente daarover maandelijks terug te betalen in plaats van vier verschillende leningen plus de rentes. Voordat je een nieuwe lening aangaat om de andere af te lossen is het verstandig om verschillende banken met elkaar te vergelijken, de rente verschilt immers overal. Voordat je daadwerkelijk een lening afsluit bij de bank met de minste rente is het verstandig om met iemand van die bank in gesprek te gaan. Je wilt immer je geldproblemen oplossen in plaats van vergroten.