Lenen ondanks schuld

Heb jij schulden of betalingsachterstanden en wil jij toch krediet afsluiten? Lenen ondanks schuld is soms een optie.

Lenen ondanks schuld

Wanneer is het verstandig om te kiezen voor lenen terwijl je schulden hebt? Dit is heel erg afhankelijk van de situatie en de reden van lenen. Indien er plots onverwachte kosten opduiken, jij een bepaalde aankoop moet doen of oude schulden moet afbetalen kan het soms noodzakelijk zijn om snel aan extra geld te komen. Een lening kan in zo’n situatie uitkomst bieden. Natuurlijk moet er daarbij wel voorzichtigheid geboden zijn en moet jij je vooraf goed laten infomeren over de voorwaarden. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar saneringskrediet als oplossing in het geval van meerdere of ernstigere schulden.

BKR bij lenen ondanks schuld

Het grootste obstakel als het gaat om lenen ondanks schulden, is een BKR registratie. Een BKR registratie houdt in dat je bij het Bureau Krediet Registratie staat geregistreerd als onkredietwaardig omdat je één of meerdere betalingsachterstanden hebt opgelopen. Echter kan het ook zo zijn dat je een aantal jaar geleden een betalingsachterstand hebt gehad, maar ondanks dat het probleem al kan zijn opgelost, blijft zo’n BKR registratie tot 5 jaar staan. Aangezien veel lening aanbieders vooraf een BKR controle uitvoeren, betekent dat dat veel mensen (onterecht) geen lening kunnen afsluiten. Dat geldt al helemaal als je nog openstaande schulden hebt. En dit kan heel vervelend zijn als jij het financieel niet redt: de schulden worden dan namelijk steeds erger. Veel mensen vragen zich hierdoor af of het ook mogelijk is om geld te lenen ondanks schulden. Er zijn inderdaad lening aanbieders die geen BKR controle uitvoeren, zodat jij wel kunt lenen ondanks een BKR registratie. Indien jij schulden hebt kun jij dus ook bij deze aanbieders terecht.

Geen BKR controle bij lenen ondanks schuld

De lening aanbieders die geen BKR controle uitvoeren, vind je met name op internet. Online lening aanbieders zijn namelijk aanbieders van toegankelijke leningen van kleine bedragen. Snel een klein geldbedrag lenen zonder veel gedoe is daardoor mogelijk, zelfs mocht je schulden hebben. Daarbij ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk wel bij jezelf. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door en bepaal vooraf op wat voor termijn jij de lening zou kunnen terugbetalen. De risico’s zijn voor de lening aanbieder niet erg hoog, omdat het om kleinere bedragen gaat. Houd er echter dus wel rekening mee dat het aangaan van een betalingsverplichting verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Je wilt je schulden immers niet verergeren. Toch is het goed om te weten dat de mogelijkheid om snel een klein bedrag te lenen er wel is.

Saneringskrediet is lenen ondanks schuld

Omdat bovenstaande leningen bij online lening aanbieders te riskant kunnen zijn in het geval van schulden, maar er soms toch echt extra geld moet komen om schulden af te bepalen, is saneringskrediet in het leven geroepen. Saneringskrediet sluit je af bij de Gemeentelijke Kredietbank en is bedoeld om je eerdere schulden af te betalen. Omdat het vaak om meerdere schulden gaat creëer je daarmee weer wat overzicht en beperk je de rentekosten. Veel mensen met schulden zakken namelijk steeds dieper in de schulden weg en saneringskrediet kan daarbij een uitkomst zijn. Wel zijn er voorwaarden waaraan jij moet voldoen om in aanmerking te komen voor saneringskrediet. Het beste is om de naar de Gemeentelijke Kredietbank van jouw gemeente te stappen en op een gratis en vrijblijvend gesprek jouw persoonlijke financiële situatie te bespreken. Zij kunnen dan bepalen of je in aanmerking komt voor saneringskrediet en wat de andere mogelijkheden zijn. De eerste stap naar een schuldenvrije toekomst is daarmee gezet.